Reisblog : Paradise Valley Agadir Marocco

Hallo lieve lezers,

Ik ben op dit moment op in Agadir een toeristische stad in Marocco bij de kust. Heerlijke stad. Waar je veel kan doen. Een van de dingen die ik wil laten zien is Parasise Valley! Wauw Wauw het lijkt paradijs op aarde! Dit is een van me favoriete plekken die ik zeker wil bezoeken nu ik hier op vakantie ben.

In de bergen van het sous bevindt zich een vallei, dat in duizenden jaren gevormd is door de natuur en bezaait is met watervallen. Het is een idyllische scène rechtstreeks uit een film met de toepasselijke naam Paradise Valley.

   
 Paradise Valley

Paradise Valley ligt 10 km ten oosten van Aourir. In het begin van de vallei vindt je een diepe kloof vol palmbomen, waar ook een rivier doorstroomt. Voor de wandelaars loopt er door de vallei een goed gemarkeerd wandelpad van 2,7 kilometer lang. Het wandelpad bevindt zich op een afstand van 28km van Aourir. De vallei is ook een prachtige kampeerplek, maar sla je tent niet te dicht bij de rivier op. Het water kan de rivierbedding nog wel eens passeren.

 
   
Het is wel een flinke tocht om de mooie vallei te bereiken, maar de beloning is groot. Lekker tot rust komen op de warme rotsen en een duik nemen in één van de vele natuurlijke dompelbaden, met helder blauw water rechtsreeks uit de bergen. Je vindt in de vallei mooie panoramische uitzichten vanaf bijvoorbeeld djebel Igui Itazen vanwaar je de hele vallei kunt zien. Of vanaf Igui n’Targua vanwaar je een panoramisch zicht hebt op het dorp Tagharat.

Hoe kom je bij de paradise valley?

Ten noorden van Agadir en ten zuiden van de surf hotspot Taghazoute ligt het plaatsje Aourir. Aourir is ook wel bekend onder de naam “Banana Village”, dit omdat er veel bananen worden verkocht op kraampjes langs de weg. Langs de hoofdweg N1 rijd je langs de kust tot je de rotonde bereikt, langs de rotonde kun je overigens ook nog een aantal pinautomaten vinden, neem je de afslag(p1001) landinwaarts. Langs de p1001 passeer je de Arganolie showroom en een aantal kraampjes langs de weg waar fossielen en keramieken worden verkocht. Je rijdt ongeveer een half uur totdat het landschap rotsachtig wordt en je de weg door een kloof vervolgd. Niet ver hierna vindt je aan de rechterkant een parkeerplaats en een bordje met Paradise valley. 


Wat vinden jullie ervan?

Liefs , Beautydialy
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s