6 Huismiddeltjes tegen vocht vasthouden

water-citroen_725x483

Drink meer water

Dit klinkt natuurlijk heel tegenstrijdig maar het kan zeker helpen. Je lichaam houdt extra vocht vast maar dit kan een reactie zijn van je lichaam als voorzorgsmaatregel als er tekortkoming is van vocht. Meer water drinken is dan een oplossing. Tegenwoordig heb je veel apps op je mobiel. Eet minder zout

Eet minder zout

Een van de oorzaken waardoor je lichaam vocht vasthoudt is zout. Als je het idee hebt dat je lichaam teveel vocht vasthoudt, eet dan een paar dagen zoutarm en gebruik meer verse kruiden om je eten op smaak te brengen. Voeg geen zout toe en eet geen producten te teveel zout bevatten.

Eet minder suiker

Als je zoetigheid eet dat zal je bloedsuikerspiegel stijgen en je lichaam reageert met het aanmaken van insuline. Hierdoor daalt het vermogen van je lichaam om zout af te voeren. Te veel zout zorgt ervoor voor het vasthouden van vocht. Dus suiker draagt daar indirect aan bij.

Neem een bad met zuiveringszout

Zuiveringszout ook wel baksoda is een middel dat goed kan helpen als je vocht kwijt wil. Dit helpt je lichaam zich te ontdoen van vocht, zout en afvalstoffen.

Drink water met appelazijn of citroensap

Drink twee maal per dag een glas met 1-2 theelepels appelazijn of versgeperst sap van een halve citroen. Dit helpt om de zuurgraad van het lichaam goed in balans te houden en voorkomt dat je lichaam vocht gaat vasthouden.

moving-tegen-kanker

Blijf bewegen

Bewegen is een prima manier om vocht te laten verdwijnen. Kies voor wandelen,fietsen of tennissen maar net genoeg om te gaan zweten. Op die manier voer je vocht ,zout en afvalstoffen op een natuurlijke manier af.

Niet doen

  •  teveel alcohol drinken
  • roken
  • strakke kleding dragen
  • teveel koffie drinken en andere cadeine houdende voedingsmiddelen gebruiken
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s