Rececpt perzik cake

Recept perzik cake

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren ( haal deze van te voren uit de koelkast)
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 500 gram perziken ( je kunt een grote blik kopen maar ik koop perzikpartjes deze zijn lekker makkelijk en hoef je ook niet te snijden)
  • 5 eetlepels abrikozenjam / poedersuiker

Materialen

  • Beslagkom
  • Garde
  • Spatel
  • Bakvorm (30 x 30 cm)

perzikcake

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en de eieren goed romig. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten op een hoge snelheid, totdat alles goed is opgenomen. Je kunt ook handmixer gebruiken als je dit makkelijker vindt.

Mix het zakje bakpoeder en het zout samen met de bloem in een aparte kom en voeg de bloem dan toe aan het beslag. ( Dit kun je doen door met een lepel te roeren in een kommetje) Je voegt niet in een keer heel de bloem toe, maar in twee delen. Giet nu de helft van de zonnebloemolie toe aan het beslag en mix het beslag weer, totdat de bloem is opgenomen. Voeg dan nog de rest van de bloem toe en de rest van de zonnebloemolie. Mix dit dan nogmaals samen, en stop direct met mixen wanneer je ziet dat de bloem is opgenomen door de natte ingrediënten.

Wanneer je het beslag hebt gemixt ga je nog eens kort met een spatel door het beslag heen. Zo weet je zeker dat er geen droge bloem meer tussen het beslag zit.

Vet de bakvorm in met wat zonnebloemolie en bestuif de vorm met een laagje bloem. Ik heb laast bakspray gebruikt dit heb ik nooit eerder gedaan maar als je deze hebt is het helemaal goed !! Je kunt er ook voor kiezen om een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm te leggen maar dit is in principe niet nodig. Vergeet dan niet om de randen van de bakvorm wel in te vetten. Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en verspreid het beslag met een spatel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Als je wil dat je cakevorm niet te hoog uitkomt kun je een grotere bakvorm gebruiken. Als je een hogere cake wilt, dan gebruik je een kleinere bakvorm. De ene keer gebruik ik een ronde cakevorm en af en toe een plaat. ( Action te koop)

Giet de perziken in een vergiet en laat het even uitlekken. Snijd de perziken vervolgens in lange partjes of net hoe jij het wilt hebben. Ik heb ervoor gekozen om de perziken in partjes bovenop het beslag te leggen, maar je kunt ook de perziken in blokjes snijden en deze door het beslag te spatelen. Verdeel de perzik partjes over het beslag en druk deze voorzichtig aan in het beslag

Bak de cake mooi goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Houd de cake ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven verschilt qua temperaturen.

Na 30 minuten kun je checken of de cake gaar is. Voor het controleren op gaarheid steek je een houten spies stokje in de cake en als deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar aan de binnenkant. Komt de spies stokje er nat uit, dan is de cake nog niet gaar en moet die nog in de oven doorbakken.

Wanneer de cake gaar is haal je deze uit de oven en zet je deze op een rooster. Laat de cake voor ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele cake uit de vorm te halen of je laat de cake in de vorm zitten en snijd hieruit stukjes.

Ik heb een beetje abrikozenjam met suiker laten smelten in een steelpannetje op laagvuur en hiermee de cake besmeerd en poedersuiker erop gestrooid. That’s it easy en delicious!! Ook lekker met een toefje slagroom bij de koffie of thee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s